Varm førstedag i Jakarta

Den 10. afdeling af ABB FIA Formula E World Championship 2023 blev kørt på gaderne i Jakarta.

Det første af to løb denne weekend havde Maximilian Günther i Maserati MSG Racing på sin første Pole i Formel E, foran Jake Dennis i Avalanche Andretti, Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche, Jean-Eric Vergne i DS Penske, Stoffel Vandoorne i DS Penske, Edoardo Mortara i Maserati MSG Racing, Robin Frijns i ABT Cupra, Rene Rast i NEOM McLaren, Nico Müller i ABT Cupra, og mesterskabsførende Nick Cassidy i Envision Racing på P10.

Alle træninger og kvalifikationer var foregået helt uden at der blev uddelt straffe eller advarsler til nogen af de 22 biler, hvilket var meget udsædvanligt i Formel E.

Der var to nye kørere på startgridden. David Beckmann erstattede Andre Lotterer, som var i Frankrig for at gøre klar til 24 timers løbet i Le Mans. Roberto Merhi var ny mand hos Mahindra Racing, hvor han erstattede Oliver Rowland, da de to parter var gået fra hinanden efter Monaco løbet.

Med en lufttemperatur på 33 grader, ville det blive et varmt løb for alle kørerne, selvom det blev kørt sidst på eftermiddagen lokal tid i Indonesien.

Gulavit Jakarta E-Prix 2023 race 1 start
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Wehrlein var allerede toer i Sving 1, mens Vandoorne kom op på tredjepladsen, da startpositionerne 2-4-6 osv var på den støvede side af banen. Günther holdt dog fast i førstepladsen.

Der var kontakt mellem Sebastien Buemi og David Beckmann, hvilket kostede en punktering til førstnævnte, som måtte pitte.

Wehrlein tog føringen på 4. omgang af løbet, med en udbremsning ind i Sving 1.

Vandoorne var den første i førergruppen som aktiverede Attack Mode. Denne gang var totalen på 8 minutter, så kørerne kunne vælge 2-6, 4-4 eller 6-2 minutters aktivering.

Omgangen efter aktiverede både Wehrlein og Vergne Attack Mode, med henholdsvis 2 og 6 minutter.

Gulavit Jakarta E-Prix 2023
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Da Günther aktiverede Attack Mode første gang, mistede han føringen til Wehrlein.

Wehrlein valgte at aktivere sit andet Attack Mode allerede på 8. omgang ud af de 36 omgange – altså var der lang vej igen.

Günther mistede føringen igen, da han aktiverede Attack Mode for sidste gang.

Dennis var den sidste i frontgruppen som havde Attack Mode tilbage. Han lå på 3. pladsen, faldt tilbage på 4. pladsen, men fik hurtigt kæmpet sig tilbage til P3, med de ekstra kræfter.

Der var kontakt mellem Vergne og Cassidy i Sving 1, da sidstnævnte forsøgte at udbremse franskmanden, men døren blev lukket fair men bestemt.

Gulavit Jakarta E-Prix 2023
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Dennis tog andenpladsen i løbet, med de sidste sekunder Attack Mode aktiveret.

To tredjedele inde i løbet lå top-3 helet tæt. Dennis gik til angreb på førende Wehrlein, hvilket gav chancen til Günther, som forsøgte at overhale udenom – men alle endte med at beholde placeringerne. Kampen gjorde dog at Vandoorne, Vergne og Cassidy kom helt op bagved, så det blev en 6-bils kamp, netop som Cassidy aktiverede Attack Mode.

Rene Rast havde et solospin, og faldt ud af pointene med den lille bremsefejl.

Vi kom hele vejen til omgang 34, inden vi fik løbets første afkørsel. Mitch Evans holdt i Tecpro barrieren, efter han blev ramt af holdkammerat Sam Bird under nedbremsningen til Sving 1. Det var anden gang i år, at der var kontakt mellem de to holdkammerater.

På løbets sidste omgang faldt Bird tilbage i feltet, efter kontakt med Rene Rast. Det fik Rast efterfølgende en 5 sekunders straf, men var i forvejen ude af pointene.

Pascal Wehrlein
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche vandt løbet, foran Jake Dennis i Avanlanche Andretti, Maximilian Günther i Maserati MSG, Stoffel Vandoorne i DS Penske, Jean-Eric Vergne i DS Penske, Edoardo Mortara i Maserati MSG, Nick Cassidy i Envision Racing, Antonio Felix da Costa i TAG Heuer Porsche, Robin Frijns i ABT Cupra, og Jake Hughes i NEOM McLaren.

Nick Cassidy holder fast i mesterskabsføringen, foran Pascal Wehrlein, Jake Dennis, Jean-Eric Vergne, og Mitch Evans.

TAG Heuer Porsche fører Teammesterskabet, foran Envision Racing, Jaguar TCS Racing, Avalanche Andretti, og DS Penske.

Det næste løb i ABB FIA Formula E World Championship køres allerede i morgen på selvsamme Jakarta bane.

Relaterede nyheder